De AdBlue reinigingskit van Jaltest


De AdBlue reiningingskit van Jaltest is specifiek reinigingsgereedschap dat wordt gebruikt om verstoppingen en restanten in het AdBlue/DEF-systeem te verwijderen. In veel gevallen zijn problemen met de werking van het anti-vervuilingssysteem niet te wijten aan één bepaald onderdeel, en is de oorzaak te wijten aan afzetting van AdBlue-kristallisatie in de leidingen van het systeem.

Het is mogelijk om de gekristalliseerde AdBlue/DEF-residuen in de doseermodule, de injectorleiding en de injector zelf te reinigen met behulp van het Jaltest diagnosetoestel en de AdBlue/DEF-module reinigingskit zonder het volledige systeem te demonteren.Artikel: 50105118 - € 578,- excl. btw

Deze set is van toepassing op voertuigen met:
  • Emitec NoNOX AdBlue/DEF-systeem: MAN vrachtwagens (TGL, TGM, TGS en TGX) en Euro 6 bussen.

Artikel: 50105190 - € 828,- excl. btw

Deze set is van toepassing op voertuigen met:
  • Emitec NoNOX AdBlue/DEF-systeem: MAN vrachtwagens (TGL, TGM, TGS en TGX) en Euro 6 bussen.
  • Albonair ACM AdBlue/DEF-systeem: VOLVO, RENAULT Euro 6 voertuigen.
  • Bosch Denoxtronic 2.2 en Denoxtronic 6-HD AdBlue/DEF-systeem (DAF, IVECO, nieuwe generatie MAN, Volvo, Renault en andere Euro 6-voertuigen zoals landbouwmachines, graafmachines,….) 
Later: Mits nog enkele extra aansluitingsadapters ook toepasbaar op euro 5 adbluesystemen

Artikel: 50105191 - € 250,- excl. btw 

Is een extra kit om de 50105118 up te graden naar de 50105190
50105118+50105191=50105190
Hier zijn algemene stappen om de reinigingskit toe te passen:

  1. Raadpleeg de handleiding en/of video (ook aanwezig in Jaltest diagnose). Lees deze zorgvuldig door voordat je begint. De handleiding bevat specifieke instructies en veiligheidsvoorschriften die je moet volgen.
  2. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het contact van het voertuig uit staat. Verwijder eventuele beschermkappen of panelen die toegang geven tot de AdBlue/DEF-module en -injector.
  3. Monteer de reinigingskit: Sluit de bijhorende verbindingstukken, slangen en de juiste watertank aan volgens de instructies.
  4. Reinigingsprocedure: Activeer met het diagnosetoestel de reinigingsprocedure. Dit kan omvatten: drukopbouw, spoelen met warm water onder druk en uitvoeren van bepaalde cycli om verstoppingen en restanten te verwijderen. Eventueel het monteren van de slangen op een andere aansluiting voor een 2de type reinigingsprocedure.
  5. Controle: controleer de inspuit- en retourhoeveelheid om de juiste werking van het systeem te garanderen en volg nauwgezet de drukken op in het toestel tijdens de reiniging om afwijkingen te detecteren.
Het is belangrijk om op te merken dat de specifieke stappen en procedures kunnen variëren afhankelijk van de reinigingskit en het voertuigmodel. Zorg ervoor dat je altijd de instructies en aanbevelingen volgt die worden geleverd bij de Jaltest AdBlue/DEF module cleaning kit en eventuele aanvullende instructies in het diagnosetoestel.

Als je twijfels hebt of niet zeker bent van de procedure, is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen die ervaring heeft met het reinigen van AdBlue/DEF-systemen.


MATEXPO


Wij nodigen u graag uit om ons te bezoeken op Matexpo, de vakbeurs voor bouwmaterieel. Op Matexpo vindt u de nieuwste machines, technieken en materieel uit de bouwsector. Deze beurs vindt plaats van woensdag 6 tot en met 10 september in Kortrijk Expo.

Op onze stand presenteren wij met trots de Jaltest producten. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de juiste oplossingen voor uw projecten.
Wij hopen u daar te zien!

Meest recente posts

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Meer informatie nodig?
Contacteer ons?

Reserve onderdelen, assistentie en kennis is waar wij voor staan.
Neem contact met ons op per telefoon, e-mail of via onze social media kanalen.

Contacteer ons