Bestel hier jouw dode hoek stickers voor Frankrijk


In Frankrijk is het sinds 1 januari verplicht dode hoek stickers te plaatsen, dit voor alle trucks, combinaties en bussen boven de 3,5 ton. Ook al rij je niet in Frankrijk, plaats alsnog de stickers! Er gebeuren te veel dode hoek ongevallen. Bescherm de zwakke weggebruikers zoals fietsers en voetgangers en bestel vandaag nog jouw stickers!

De speciale stickers moeten zowel op de cabine als op de zijkanten en de achterzijde van de laadruimte worden aangebracht. Hierdoor wordt het voor medeweggebruikers duidelijk zichtbaar wanneer zij zich in een gevaarlijke dode hoek bevinden.


Waar plaats je jouw dode hoek stickers?

Plaatsing dode hoek sticker op vrachtwagens en trekkers: 
De dode hoek sticker op vrachtwagens en trekkers moet op de rechtse achterkant (tussen 0,9 en 1,5 m van de grond) en op elke zijkant vooraan (tussen 0,9 en 1,5 m van de grond) worden aangebracht.

Plaatsing dode hoek sticker op aanhangwagens en opleggers: 
Voor de aanhangwagens moet de signalisatie aan de zijkant worden bevestigd op de eerste meter van de carrosserie vooraan en op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 m. Voor de opleggers moet dit op de eerste meter achter de koppelschotel op een hoogte tussen 0,9 en 1,5 m van de grond.

Meest recente posts

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

In de kijker

Meer informatie nodig?
Contacteer ons?

Reserve onderdelen, assistentie en kennis is waar wij voor staan.
Neem contact met ons op per telefoon, e-mail of via onze social media kanalen.

Contacteer ons